Látnivalók

l7Őriszentpéter dombra épült házcsoportjai, amelyeket a falu népe szernek nevez, évszázadok óta különös hangulatot kölcsönöznek a településnek. Őriszentpéternek 9 szere van. Közülük a Templomszer és Városszer a leghíresebbek. Az előbbi Árpádkori római katolikus templomáról nevezetes, amelyet mély árok és kettős sánc övez. A Városszer különleges építészeti emléke a református templom, amelyet 1793-ban szenteltek fel, a tornyát azonban csak 100 évvel később építették hozzá. A Művelődési Házban Helytörténeti Gyűjtemény található.
A gyermekek részére a kisvárosban EU-komfortos játszótér található a Zala partján, árnyat adó fák alatt.l3

Az Őriszentpétert körülölelő falvak is számos látnivalót kínálnak. Szalafőn Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Magyarszombatfán Vadászati Kiállítás, Veleméren XIII.sz.-i templom, Pankaszon 250 éves fa harangláb várja a látogatókat. Az osztrák és a szlovén határ közelsége újabb lehetőség egy-egy érdekes programra. A szlovéniai Toplice kb 4o km-re tőlünk igazi fürdőparadicsom gyógyvizével, óriáscsúszdáival. Az ausztriai Güssingben – szintén alig 4o km-re gyönyörű vár áll.

 

Az Őrségben a kulturális élet is színes, egyre több érdekes nyári programot kínál Őriszentpéter és a környező települések. Pünkösdkor a Virágzás Napjai az Őrségi Teleház szervezésében, júniusban az Őrségi Vásár Őriszentpéteren, a Nemzetközi Fazekasnapok Magyarszombatfán, Völgyídi Vásár Nagyrákoson, Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál Őriszentpéteren-Szalafőn, Lovasnapok Kerkáskápolnán csak a nagyobb rendezvényeket említve.

l6Egyéb programok:

Lovaglás, lovaskocsizás, teke, tenisz, foci, horgászat.
Fürdés: Hegyhátszentjakabon a Vadása-tó, Máriaújfalun a Hársas-tó, Szentgotthárdon a Spa Wellness Élményfürdő, Lentiben a Szent György Energia Parkban Gyógyfürdő/32km/.